Karl Marx

Karl Marx
Malcolm McLaren

Een bezoek aan het graf van Karl Marx stond eigenlijk al een hele tijd op het wensenlijstje. We hebben z’n geboortehuis in het Duitse Trier al eens bezocht, en het was dan nu tijd voor z’n graf op Highgate Cemetary in Londen. Op deze begraafplaats liggen naast Karl Marx, ook bijvoorbeeld Malcolm McLaren, Bruce Reynolds en George Michael. Aangekomen bij de begraafplaats, die uit een oostelijk en westelijk deel bestaat, bleek dat voor een bezoek aan zowel het oostelijk als het westelijk deel, er maarliefst £10,- afgerekend per persoon afgerekend moest worden. Voor alleen het oostelijk deel volstond £4,50 en dat hebben we dan maar gedaan. Het graf van George Michael hebben we hierdoor niet kunnen bezoeken. Het enorme graf van Karl Marx wekt zeker veel indruk.

Zoals gezegd ook Malcolm McLaren (Manager van the Sex pistols) maar ook producer en schrijver van diverse hits, en Bruce Reynolds (Mastermind van the great trainrobbery) liggen hier, en zijn dan ook bezocht.

Na het bezoek aan de begraafplaats zijn wel met de bus terug gereisd naar station Highgate om de Parkland walk te doen. Dit is een loopje over het traject van een niet meer gebruikte spoorlijn, van een kilometer of 5. Op een enkele plaats zijn de platforms nog te zien die in het verleden in gebruik waren. Ook kun je hier en daar nog een stationsgebouw herkennen wat inmiddels een andere bestemming gekregen heeft.

Toen we aan het eind van het pad kwamen, zagen we een man wat rommelen met een kistje een een paraplu. Vervolgens ging hij in het gras liggen. Niet echt comfortabel leek het. Het bleek Ben Wilson te zijn, die langs het pad op verschillende plaatsen kauwgom aan het beschilderen was. We hebben even leuk met hem gepraat over zijn belevenissen.

Ben Wilson

We kwamen aan het eind van het loopje een jongen van een jaar of 10 tegen, die vroeg of hij met ons mee mocht lopen. Hij bleek lastiggevallen te worden door een man die duidelijk verward was. We hebben hem hier gelukkig mee kunnen helpen.

Vervolgens de reis naar de Millennium Bridge aangevat om te zijn of het slotje, wat nu bijna twee jaar door ons geplaatst is, nog te vinden was. Dat bleek wonderwel het geval! Wat dan in het licht van de ontmoeting eerder op de middag wel aardig is, is dat we op deze brug ook zagen dat de kauwgom beschilderd was. ’s Avonds op Wikipedia gezocht, en ook deze kauwgom bleek door de man die we ’s middags ontmoet hadden, beschilderd. We hebben ’s avonds gegeten bij een Wetherspoon in de Docklands, waarna we weer naar Fulham gereisd zijn. Tot slot nog een biertje voor het slapen in de Eight Bells, wat altijd leuk is.

1 reactie

    • Frits op 19 oktober 2021 11:56 om 11:56

    Leuk Casper om je verhaal te lezen! Geniet er van gr frits

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.