Als het vriest in Madagascar

Vakantie!

En dus meestal een graf van een bekend persoon bezoeken. Deze keer, omdat we in de omgeving zijn, is de keus gevallen op Bobbejaan Schoepen. In Nederland niet echt heel bekend, hoewel ik mij nog wel herinner dat zijn overlijden in het NOS journaal werd genoemd, maar in België toch echt wel een grootheid. Morgen gaan we naar Bobbejaanland. Een pretpark opgericht door Bobbejaan Schoepen.

Gisteren aangekomen in Lichtaart waar we in een stacaravan verblijven. Eerst de draadantenne opgetuigd om via de radio verbinding te kunnen maken met Nederland. Helaas bleek ook nu weer dat het weer eens ontbrak aan een goede voorbereiding. De draad deed helemaal niets. Nadat ik eerst uit irritatie de hele handel weer had afgetuigd, maar eens gekeken wat er loos was. Dit bleek een losgeraakte verbinding aan de transformator die ik gebruik. Nadat ik dit provisorisch heb opgelost, heb ik samen met Lodewijk de boel weer opgetuigd. ’s Avonds op 7.073 MHz een verbinding gehad met een Nederlandse amateur. De draad is verre van resonant, maar gelukkig hebben we een tuner om het geheel wat recht te trekken.

’s Middags nog een aantal kringloopwinkels bezocht, alsook een winkel die vinyl en vintage audioapparatuur verkoopt. Q-cennia in de plaats Olen is zeker een aanrader. Je kijkt je ogen uit naar de prachtige vintage audiospullen die er staan. Ook is er een ruime sortering aan vinyl te vinden, van goedkoop tot de wat duurdere zeldzame singles en LP’s.

Weer terug op de camping gaan we eens zien of er nog wat op de radio te beleven is.

Eerst gaan we genieten van de pasta die Denise aan het bereiden is.


4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Richard Mulder op 22 juli 2023 18:12 om 18:12

  Leuke blog casper veel plezier daar 🙂

  • Menno op 22 juli 2023 19:38 om 19:38

  Prettige vakantie. Veel plezier

  • Anneke op 22 juli 2023 21:01 om 21:01

  Wel Casper ik hoop dat je wèl naar muziek kan luisteren . …maar je mag mag ook wel ff gevuld worden . Heb fun dagen en hoop dat de muziek noten door de caravan mag komen 📻

  • Annelies op 23 juli 2023 15:07 om 15:07

  Fijne vakantie gewenst!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.