Toon Rooten

Vandaag een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Ik heb de Toon thermostaat geroot en van nieuwe software voorzien. Het doel was om de Toon via Domoticz te kunnen bedienen. Het één en ander had overigens nog wel de nodige voeten in de aarde. Mijn Linux / Putty en porgrammeerskills zijn niet geweldig dus ik had er een hele kluif aan. Op de één of andere manier denken mensen die instruktie websites schrijven altijd dat de eenvoudige gebruiker altijd precies weet hoe je bijvoorbeeld een configuratiebestand in Linux via een SSH erbinding edit. Dat is dus niet zo, en voornamelijk met dat soort dingen gaat de meeste tijd weg. Uiteindelijk zijn we er wel in geslaagd om het geheel tot een goed einde te brengen. Allerlei handige dingetjes kunne we in het scherm laten veschijnen; en waar het om te doen is, dat is ook gelukt. Domiticz is via de Toon te bedienen, en de Toon is via Domoticz te bedienen. Hier en daar nog een klein dingetje wat niet werkt, maar daar gaan we ons vast mee redden.

1 reactie

    • Jos Jong op 7 oktober 2020 21:23 om 21:23

    Ik heb een toon en ben nu overgestapt naar een andere leverancier. Als Toon geroot is kan ik deze dan weer gebruiken op de manier zoals dat was met het contract?
    De volgende vraag is, ik heb er totaal geen verstand van. Is er iemand die dit voor mij tegen betaling kan doen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.