BB toren revisited

De dag begon een beetje druilerig vandaag. We hebben ons toch even verzet, en maar even een kort loopje door de wijk gemaakt. In de krant staan wel eens wat negatieve berichten, dus zelf maar eens goed rond gekeken om de teloorgang met eigen ogen te aanschouwen. De vijver bij de laan van de Eekharst is een paar jaar geleden opgeknapt en ligt er eigenlijk best mooi bij. In mijn lagere schoolperiode gingen we hier ’s winters altijd met de school schaatsen. Ik ben vanavond op de brommer nog even langs het onlangs nieuw aangelegde sportplein bij het winkelcentrum gereden. Ik krijg de indruk dat daar toch wel gedeald wordt. Je kunt je kinderen beter vragen daar ’s avonds maar niet naar toe te gaan. Jammer van zo’n juist nieuwe voorziening, die toch tot doel heeft de buurt te verbinden.

Mijn moeder heeft de afgelopen week haar ogen laten laseren. Vandaag de eerste dag dat ze weer een auto bestuurde. Om te zien of alles goed verliep ben ik met Lodewijk achter haar aan gereden naar Nieuw – Amsterdam.

Nu we daar toch waren zijn we gelijk maar even langs de onlangs gerestaureerde BB uitkijktoren langs het Schoonebeker diep gereden. Tijdens de koude oorlog werd deze toren gebruikt om te zien of de Russen al in aantocht waren. Via Emlicheim, Ringe, Twist en Schönigsdorf terug gereden waarbij we ook maar gelijk wat gas getankt hebben. Een boodschapje in Klazienaveen, en toen naar huis. ’s Avonds nog een loopje gedaan in de buurt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.