1 Augustus / Speicherbecken Geeste

Het is vandaag 1 Augustus. Facebook heeft aangekondigd de toegangsrechten van verschillende apps in te perken / opnieuw te controleren. Ik heb de app die de berichten van mijn weblog automatisch door post naar Facebook ter beoordeling aangeboden, maar of deze door de ballotagecommissie komt is vooralsnog een verrassing. Dat gaan we zien. Afgelopen zondag was het plan om eens bij een markt in Geeste (D) te gaan kijken. De markt werd aanvankelijk niet gevonden, dus dan maar eens in de omgeving gekeken. Het blijkt dat er bij Geeste een behoorlijk recreatiegebied ligt. Hier ligt namelijk een Speicherbecken, aangelegd om Kernkraftwerk Emsland bij Lingen van voldoende water te voorzien, mocht dit vanuit de Ems niet voorhanden zijn. Dat was dus best een aangename verrassing. Zeker een idee om op een mooie dag, en die hebben we tegenwoordig nogal eens, nog eens een kijkje te nemen. Ook de horeca lijkt hier goed geregeld. Een beetje jammer is wel dat de airco van de auto besloten heeft het maar eens niet meer te doen. Daar is het dan ook weer een Renault voor. Tot overmaat van ramp blijkt ook de accu het begeven te hebben. Op de terugweg hebben we bij de Kochlöffel in Meppen een broodje gekocht, wat we aan de Ems / Hase in het gras hebben genuttigd. Nu nog maar twee weken werken en dan is het alweer vakantie.
Wat we dan ook nog gedaan hebben is het weblog overzetten naar HTTPS, ook zoiets. Google heeft besloten om alle websites die geen https hebben als onveilig aan te merken. Tja, en Google is nog steeds de baas op internet. Ondanks het feit dat ik een volledig veilige site heb (wat nog maar zeer de vraag is bij allerlei dubieuze buitenlandse sites met WEL https), ben ik dus gedwongen om de hele zaak om te zetten, en een SSL certificaat aan te schaffen, als ik nog wil dat het weblog gevonden wordt, of zelfs in de toekomst überhaupt nog weergegeven in browsers. Iedereen kan z’n site overigens van SSL voorzien. Het is eigenlijk gewoon schijnveiligheid weer.

3 reacties

  1. Je kunt ook gratis certificaten installeren via Let’s Encrypt die zie ik al wel op freeradioemmen.nl

    • Casper op 18 oktober 2018 12:02 om 12:02

    Aha, dat had ik nog niet gezien.
    Ik ga er naar kijken ; dank je!

  2. Tegenwoordig via Cpanel is het nog makkelijker om AutoSSL in te stellen ipv Let’s Encrypt.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.