Vier dagen Boppard

Morgen gaan we alweer terug naar Nederland. Vanaf afgelopen dinsdag dus verbleven in Boppard, aan de Rijn. Voor het eerst eigenlijk de fietsen mee, zodat we de buurt eens wat kunnen verkennen. Er is hier goed te fietsen, hoewel je natuurlijk wel langs de rivier blijft, want als je daar te ver van afdwaalt om je eigenlijk gelijk in de heuvels terecht, en dan fietst het niet meer zo leuk. Dinsdag dus gelijk maar op de fiets naar Koblenz, wat ongeveer 22 Kilometer is. Onderweg bleek dat ondanks de zorgvuldige voorbereiding van mijn kant, ik toch vergeten was de achterband van de fiets van Albertine op te pompen. Geen fietspompje aan de fiets natuurlijk, dus in Koblenz bij XXL Franz een fietspompje aangeschaft. De man was onder de indruk van mijn lederen fietszadel. Helaas begon het in de middag ineens ontzettend te regenen. Dan dus maar met de trein terug naar Boppard. De fietsen op goed geluk gestald op het station in Koblenz. Woensdag op tijd met de trein terug naar Koblenz om daar nog even rond te kijken en op de fiets terug naar Boppard. Daar hebben we de fietsen bij het hotel gestald, en zijn we met de trein naar St. Goar gereisd. Een ticket waarmee je gratis met het openbaar vervoer in de regio kunt reizen, is bij de hotelkamer inbegrepen. Bij een pizzeria aan de Rijn (Goar – bistro – restaurant café) lekker gegeten, met uitzicht op de rivier. Ook nu helaas weer wat regen, en ook de treinen in Duitsland bleken niet echt op tijd te rijden vandaag. Maar liefst 30 minuten vertraging, dus lang wachten op het station. Vandaag (donderdag) met de auto naar Mainz gereden. Ik wist niet dat de “Mainzel mänchen” hier vandaan kwamen. Weer wat geleerd dus. Even leuk door de stad gelopen, maar toch ook weer regen. Op de terugweg gestopt in Bacharach, wat een verrassend leuk dorp is. Met een stadsmuur! We hebben gegeten bij een wijnhuis. Een primeur: wijnsoep. Best erg lekker, dus het recept maar eens opzoeken om zelf thuis te maken.

Morgen op tijd terug naar Nederland en dan de kinderen weer halen. Lodewijk komt terug van een werkweek in Berlijn, en Denise komt terug van een werkweek in York!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.