Stompetoren en Alkmaar

Alkmaar

Eergisteren alweer, geslapen in Den Haag. We hebben op maandagochtend een loopje door het centrum langs het torentje en het Binnenhof gemaakt. Veel marechaussee en beveiliging op de been, maar verder weinig te beleven. Rond half één in de middag hebben we Den Haag verlaten om naar Stompetoren te rijden alwaar we een bezoek brengen aan Rosemieke en Arjan. Rond half drie komen we daar aan.

Samen hebben we het hoogste duin van Nederland bezocht, wat nog best een klim (met de trap) was. Terug naar Stompetoren, waar we als avondeten een primeur hadden : de Pizzarette. Voor ons in ieder geval de eerste keer en zeker eens voor herhaling vatbaar. Het is een goed alternatief voor de gourmet of de fondue.

We hebben geslapen op zolder, en vanochtend hebben we Alkmaar bezocht om wat kringloopwinkels te bezoeken, alsook een reparateur voor de mechanische ventilatie in ons huis. Ik had de motor voor vertrek uit Emmen al uit de ventilatiebox verwijderd, en deze is mee gereisd naar Noord-Holland. In Alkmaar de reparateur bezocht, die onverwachts in een woonwijk bleek te zitten. Hoe dan ook ik schrok een beetje van de prijs voor de revisie, maar een nieuwe motor koop je er ook weer niet voor, dus hebben we het wel door laten gaan. Nieuwe lagers en een nieuw condensatorblok. Hij kan volgens de monteur weer twintig jaar mee. We gaan het in ieder geval proberen, morgen sluit ik de boel weer aan, en dan werkt alles als het goed is ook weer samen met onze Domoticz installatie. We gaan het beleven. Het eind van de dag nu, dus morgen zien we verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.