Watersnood en Rotterdam

Noodzender

Gisteren alweer de laatste dag van het weekend. We zijn de dag begonnen met een bezoek aan het watersnoodramp museum in Ouwerkerk, vlakbij Zierikzee. Natuurlijk gaat dat museum over de watersnoodramp die een groot deel van zuid-west Nederland trof in 1953. Het museum is gevestigd in een aantal caissons die in dat jaar afgezonken zijn om een gat in de dijk te dichten. Best indrukwekkend allemaal, en ook nog een deel van het museum ingericht over communicatie tijdens en na de ramp. Altijd leuk natuurlijk voor een zendamateur.

Caissons

De middag hebben we benut om Rotterdam nog even aan te doen. Rotterdam is altijd leuk. Denise en Lodewijk zijn beiden voorzien van nieuwe schoenen. We hebben vervolgens in de markthal nog een hapje gehaald, en toen weer terug naar het noorden. Nog even gestopt bij strand Horst om even met een powernapje wat energie te vergaren. Best een vol weekend dus weer!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.