Bassie en Adriaan en de bunkers

We zijn het weekend in Ouddorp. Ouddorp ligt op Goeree-Overflakkee. In de duinen bij Ouddorp hebben de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog best een behoorlijk bunkercomplex aangelegd. Je kunt er nu een loopje doen langs verschillende bunkers, en die ook bekijken, voor het geval ze niet afgesloten zijn dan, want dat komt ook best voor. Vanochtend daar mee beginnen dus. Ongelukkigerwijs vond ons bezoek aan de bunkers samen met de triathlon Brouwersdam. Om de bunkers te bereiken moesten we een paar keer het parcours van de triathlon doorkruisen. Het laatste stuk ging over een fietspad onder escorte van een verkeersregelaar op een motor.

Wat vandaag uiteindelijk het doel was, was om een loopje in Vlaardingen te doen langs verschillende locaties die gebruikt zijn in de Bassie en Adriaan afleveringen. Vlaardingen bleek qua omvang nog een behoorlijke en ook wel leuke plaats te zijn. De foto’s van de filmlocaties mag je zelf zoeken op Google ofzo. Ik heb al eens een incident met een zekere fotograaf uit Vlaardingen beleefd, dus ben daar wat voorzichtig mee. Alle foto’s die je hier ziet, zijn eigen opnames overigens.

We zijn voordat we het Bassie en Adriaan loopje gedaan hebben, eerst nog even langs de Platenreus gegaan. Deze platenwinkel is in een soort van kantoorpand gevestigd, dus we waren eerst wat onzeker of we wel op de goede plek waren. Dat bleek wel zo te zijn. De platenreus was er zelf ook 🙂 Drie singles gescoord voor erg weinig geld dus erg blij. De DVD van Bassie en Adriaan als bonus erbij gekregen. Ook veel informatie gehad over de filmlocaties die we wilden gaan bezoeken.

In Vlaardingen is dus ontzettend veel opgenomen. Het pand van de schandebakker gezien, en verschillende plekken waar de plaaggeest aan het klieren is geweest.

Langs Albert Heijn voor het avondeten, en terug naar Ouddorp. Wat we nog doen vanavond zien we nog ff.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.