München

Eergisteren zijn we aangekomen in München. Op woensdag zijn we vertrokken naar “Landgasthof Frankentor” in het dorp Wasserlosen in de buurt van Schweinfurt. De hoteleigenaar was niet direct de vriendelijkste, en sprak slecht Duits, maar we hebben er goed geslapen. We hebben die avond in een naburig dorp het diner gebruikt. De ober van het restaurant merkte onze Nederlandse mondmaskers op, en waarschuwde dat als wij verder Beieren in zouden gaan, dit masker niet geaccepteerd werd. De volgende dag op donderdag, de reis naar München gestart, bij een tankstation hebben we, natuurlijk voor veel te veel geld een aantal FFP2 maskers gekocht. Onderweg hebben we Nürnberg aangedaan, wat overigens best een grote stad is, die nog wel eens het bezoeken waard is.

Aangekomen in het hotel in München (Vitalis by Amedia) bleek dat we een vaccinatiebewijs, of negatief testresultaat voor Covid-19 moesten overleggen. Albertine’s tweede vaccinatie is nog geen veertien dagen oud, dus moest ook zij, en de kinderen getest worden. Gelukkig volstonden de zelftests die Lodewijk mee had genomen. Na een negatieve testuitslag werden de sleutels van de hotelkamer overhandigd. Op het moment van schrijven staat op de website van de Nederlandse rijksoverheid nog dat er geen beperkingen voor Duisland gelden. Toch word er op een terras altijd een registratie gevraagd, en altijd een FFP2 masker, in winkels, openbaar vervoer en in restaurants.

Inmiddels is Nederland “rood” gekleurd op de Europese coronakaart. Duitsland heeft daarom vanaf zondag extra inreisbeperkingen voor Nederlanders ingesteld. Zoals ik de website van de Nederlandse overheid nu lees, verandert er voor ons niks, omdat onze inreis naar Duitsland vóór 18 Juli heeft plaatsgevonden.

Vandaag gaan we naar Dachau.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.