1e Pinksterdag 2021

De dag is vandaag nogal anders gelopen dan we aan het begin hadden voorzien. ’s Morgens , of aan het begin van de middag even geocachen, en later met Erik gourmetten. We blijken met een van de koudste en natste voorjaren van de eeuw te maken te hebben, en daarom werden de plannen om in Hooghalen te geocachen, gewijzigd in geocachen in Tiendeveen. Het leek erop dat de regen vooral Noord-Drenthe zou treffen, en daarom kozen we voor een wat zuidelijker deel van de provincie. We begonnen met een multi-cache in de buurt van Tiendeveen in het bos. Ongeveer op de helft van de route kwamen we op een golfbaan terecht. Dit bleek niet het juiste traject van de route te zijn, en dus keerden we terug richting bos. Juist toen we het bos weer wilden inlopen, troffen we een tweetal mensen, waarvan het eerst leek of ze ook aan het geocachen waren, vergezeld door een hond. Dit is niet onze hond zeiden ze, hij loopt gewoon met ons mee. We hebben er verder niet zoveel aandacht aan gegeven. Nadat we een aantal tientallen meters het bos weer waren ingelopen, kwam de hond achter ons aan, en bleef bij ons. Dat was toch wel een beetje een probleem. Er was natuurlijk in geen velden of wegen een eigenaar van de hond te bekennen. We besloten de dierenambulance te bellen.

De dierenambulance kon natuurlijk niet over de kleine bospaadjes waarop wij liepen, en dus zijn we het bos uitgelopen met de hond om een adres te vinden waar we de dierenambulance konden laten komen. We hebben de gestarte geocache maar gelaten voor wat het is. De gevonden aanwijzingen bewaard voor een later moment. Mogelijk gaan we deze nog eens lopen. Tijdens het wachten op de dierenambulance volgde nog een ontmoeting met een echtpaar die, tijdens het golfen op de golfbaan vergezeld werden van een Jack Russel, die ook niet van hun was. Ze waren op zoek naar de eigenaar. Wat een vreemd toeval, twee honden zonder eigenaar dus. We hebben telefoonnummers uitgewisseld om even te bellen als de dierenambulance er zou zijn. De dame van de dierenambulance constateerde dat de hond gechipped was. Helaas een niet geregistreerde chip, dus geen eigenaar bekend. De hond is dus meegenomen naar het asiel in Beilen waar de eigenaar deze weer op kan halen. De Jack Russel is niet weer aangetroffen.

Best een avontuur dus. De gourmet na afloop van dit alles liet zich smaken!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.