Astra Zeneca

Foto door Gustavo Fring via Pexels

Alweer een schandaaltje rond het Astra Zeneca vaccin. Ik vind het opvallend dat telkens als Astra Zeneca meldt dat de leveringen van het vaccin vertraging oplopen, en er mogelijk minder doses geleverd zullen worden, er een aantal dagen later ineens nieuws opduikt wat het vaccin in diskrediet brengt. De vorige keer werd er twijfel gezaaid over de werkzaamheid. Deze keer wordt door verschillende Europese landen ineens gesuggereerd dat er mogelijk ernstige bijwerkingen kunnen optreden na vaccinatie met dit vaccin. Een bepaalde zeldzame vorm van trombose zou kunnen voorkomen. We weten op het moment van schrijven natuurlijk nog niet hoe de vork werkelijk in de steel zit. Daar komen we na een aantal weken of maanden vast wel achter. Als echter later blijkt dat de twijfel gezaaid is om de producent onder druk te zetten toch te leveren (als er twijfels zijn kan de producent z’n product mogelijk niet verkopen), en er onterecht vaccinatieprogramma’s zijn stilgelegd, dan vind ik dat toch wel ernstig. Op dit moment overlijden er iedere dag mensen aan dit virus. Met vaccinatie kan dit mogelijk voorkomen worden. We zullen het later weten.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.