Sint Maarten

Nou de eerste posting op mijn weblog met de nieuwe WordPress Gutenberg editor is een feit. Vooralsnog vind ik het zeer gebruiksonvriendelijk, maar wellicht gaat daar nog verandering in komen. Waarschijnlijk is het gewoon wennen. Hoe dan ook, komende zondag is het 11 November. Ja, zondag. Dat is dus een probleem, want hoewel we tegenwoordig alles mogen op zondag; fietsen zwemmen, zelfs naar de winkel gaan op zondag, of de auto wassen in de wasstraat. Alles mag op zondag tegenwoordig. Behalve, ja behalve met een lampion langs de deur. Dat mag niet! De nederlandse bekrompenheid laat zich weer van z’n beste kant zien.  We schreeuwen het van de daken als iemand “onze” zwarte piet wil afpakken, en aan de andere kant draaien we vrolijk “ons eigen” kinderfeest Sint Maarten de nek om!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.