Zoneregeling vervolg

Valves

Vandaag weer een stapje gezet richting voltooiing van het project zoneregeling. Vandaag de kleppen gemonteerd. Dit ging verrassend eenvoudig. Het op de kleppen vermelde vermogen van 2 Watt is iets te optimistisch, want het voedinkje van 1A wordt wel behoorlijk warm. Volgens mij moet 2 Watt bij 12V ongeveer 166 mA zijn. Nouja, dat bekijken we later nog wel eens. Vanwege het nog niet geleverd zijn van enige hardware om de boel aan te sturen, staan ze nu beide gewoon open. Ik was aanvankelijk van plan om echt hardcore een printje te etsen voor de arduino die straks het geheel gaat sturen, maar het blijkt dat een printje met vier relais en optocouplers meteen passend op een arduino in China voor de prijs van €2,- te koop is, en eerlijk is eerlijk, hoe leuk ik zelf knutselen ook vind, is dit toch wel zo’n lage prijs dat ik hier niet tegenop kan. Het zal dus de programmering zijn die het onderscheid maakt, maar het programmeren is ook een leuke bezigheid. Kortom, wordt vervolgd.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.