Internet register Nederland oplichters ? !

Ik ben zojuist gebeld door een bedrijf wat handelt onder de naam “internet register nederland”. Volgens hen zou er een partij zijn die uit is op de .com variant van een domeinnaam waarvan ik de .nl variant bezit. Ik zou dit kunnen voorkomen door een bedrag aan hen over te maken. Omdat ik het toch niet helemaal vertrouwde heb ik even rondgegoogled. Allereerst komt hun website niet tevoorschijn als je zoekt op “internet register nederland”. De website zelf van internet register nederland staat op naam van: Handelsonderneming Wimmenhove uit Rotterdam. Op hun website staat ook een adres: Centuurbaan 211 in Rotterdam. Als je dit adres Googled, komen er een stuk of 40 bedrijven tevoorschijn die op dit adres gevestigd zijn. Het heeft er alle schijn van dat “internet register nederland” kleine ondernemers langsbelt om geld los te peuteren. Ik zou zeggen : TRAP ER NIET IN!

56 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  • Jaap op 6 augustus 2014 21:16 om 21:16

  Hier nog eentje.. wordt nu bestookt met aanmaningen maar de factuur gaat na het lezen van al deze reacties niet meer betaald worden. Al was het alleen maar om het feit dat er in stad X helemaal niet nog een bedrijf Y gevestigd zit. Dat noemen we ook wel belazeren..
  Zal eens kijken of hun service überhaupt wel geleverd is, zo niet, dan is het helemaal klaar.

  • Fd op 24 augustus 2014 15:43 om 15:43

  Wij zijn ook benaderd. Vanuit het stellige verhaal heb ik oké verklaard. Echter bedrijf, persoon, adressen en nog wat kloppen niet. Meteen met de eigen voorwaarden overeenkomst op tijd niet binden verklaard. Verhaal gaat naar fraudemeldpunt.

  • tg op 26 augustus 2014 08:36 om 08:36

  Ik heb ook een Factuur al drie aanmaningen gehad. Wie weet wat ik nu moet doen. Ze zegen dat het gesprek is op genomen. Helemaal klaar mee

  • fd op 29 augustus 2014 14:12 om 14:12

  jammer genoeg nog geen faktuur ontvangen. nagaan of je naam geregistreerd is kan via whois. welke dienst staat op de faktuur en klopt dat? (ik hou nog wat achter; indien nodig heb ik nog wat troeven)

  • Appelman op 30 september 2014 20:17 om 20:17

  Hoi iedereen,

  Ik heb het ook gehad alleen van internet service benelux.
  Maar met een beetje google heb ik kunnen vinden waar hij zijn domeinnamen registreerd en volgens mij staat er in die algemene voorwaarden dat hij het niet aan derden mag verkopen en dat is strafbaar.

  Kan zijn dat ik ernaast zit hoor.

 1. Ook wij zijn het haasje. Wij hebben aangifte gedaan bij de politie. Het adres is vlak bij ons woonhuis en we hebben daar een kijkje genomen. Het is een post adres ingehuurd bij Kubus opslag te Rotterdam. Wij hebben bij Kubus Rotterdam vestiging Ceintuurbaan de gegevens van dit post adres opgevraagd echter dat krijgen we niet. We hebben dit aan de politie aangifte toegevoegd. Echter is Kubus ook niet blij met een fraudeur binnen zijn muren op hun adres en gaan wel actie ondernemen.
  Volgens Kniest Multimedia gebeurd dit regelmatig en verhuizen ze van hot naar her.
  Vaak koppelen ze de domeinnaam een jaar aan je eigen domeinnaam en steken dan 9 jaar kosten in eigen zak. Als jij ja hebt gezegd reserveren ze zelf deze domeinnaam voor 1 jaar en daarna zijn ze toch weer vertrokken. Je betaald 9 jaar te veel.

 1. […] iemand is die jouw domeinnaam, maar dan in een ander topleveldomain wil registreren. Ik schreef al eerder over deze vorm van oplichting. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe naam, met mooie filtsende website. De werkwijze is […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.