Ballonvossenjacht

Voor alles moet een eerste keer zijn. Zo was het voor ons vandaag de eerste keer om mee te doen aan de jaarlijkse ballonvossenjacht. Voor de leken onder ons; er wordt op een geheime locatie een weerballon opgelaten met daaraan een zendertje bevestigd, en het is de kunst om de plek te vinden waar het zendertje is neergekomen als de ballon op grote hoogte geknapt is. Gisteren besloten om mee te doen dus in allerijl een richtantenne in elkaar geprutst, en de AGC van een oude bearcat scanner afgetapt zodat er met een multimeter enigszins een signaalsterkte mee afgelezen kon worden. Een redelijk succes al zeg ik het zelf. Er zijn wel de nodige verbeterpunten aan het licht gekomen, dus die voor volgend jaar maar meenemen in een volgend ontwerp. Niet als laatste, maar wel in de onderste regionen geƫindigd.

In Stroe hebben we na afloop een hapje gegeten. Dat was fijn!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.