Verkiezingen

Gisteren was het de dag dat we weer eens ons democratisch recht mochten uitoefenen. Voor mij betekent een verkiezingsdag altijd een gehele dag zitting nemen op stembureau 17. Dit is het voormalig kerkgebouw “De Voorhof” in Angelslo. Deze keer met wat gemengde gevoelens omdat het deze keer waarschijnlijk de laatste keer was dat er van dit gebouw gebruik gemaakt kon worden. Door de leegloop van de kerken van de afgelopen decennia is het namelijk niet meer rendabel om dit gebouw te onderhouden, en is het verkocht en krijgt het binnenkort een andere functie. Vanwege mijn aanwezigheid de hele dag had ik even de mogelijkheid om nog eens in de kerkzaal te kijken, waar ik in mijn jonge kinderjaren nogal eens met enige tegenzin op zondag geweest ben. Alle bankjes zijn inmiddels uit de kerkzaal verwijderd. Verder is alles nagenoeg hetzelfde gebleven. Ondanks dat er al jaren niet meer geweest ben, en je daardoor zelf ook deels wel wat verantwoordelijk bent voor de huidige situatie, vind ik het toch wel wat jammer dat dit nu gaat verdwijnen. Het is toch een stukje kenmerkende jaren-70 architectuur wat hiermee verdwijnt. Desalniettemin wordt door de ontmanteling ook wel duidelijk zichtbaar dat er nogal wat moet gebeuren om dit gebouw weer rendabel te laten worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.