Gasteren

Vandaag hebben we mijn geboortedorp bezocht. Een loopje van ongeveer 5 kilometer gedaan, langs het gasterense diep. Het was hier en daar wel wat handiger geweest als we laarzen mee hadden, maar ach, ook dit ging wel. In het pannenkoekrestaurant, waar we na afloop van de wandeling even een pannenkoek hebben gegeten, lag een boekje over de geschiedenis van Gasteren. In het boekje staat een register van (oud) inwoners van Gasteren, waarbij ik tot de ontdekking kwam, dat ook ik daarin genoemd wordt. Leuk! Misschien aardig om het boekje eens te kopen.Na de pannenkoek zijn we nog even naar Anloo getogen. De onvermijdelijke geocache werd hier op een parkeerterrein gevonden. We hebben nog een klein rondje door het dorp rond de Magnuskerk gelopen, alwaar ik 44 jaar geleden gedoopt ben. Terug in Emmen popcorn gemaakt. Het weekend is weer voorbij. Morgen begint de werkweek weer.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.