Do they know it’s Christmas ?

Band Aid - Do they know it's Christmas ?

Band Aid – Do they know it’s Christmas ?

Er is nu toch al zoveel over gezegd, dat mijn mening er ook nog wel bij kan. Zoals wellicht bekend is gisteravond tijdens het ITV programma X-Factor, de vierde editie van de eighties hit “Do they know it’s Christmas?” gepresenteerd. Waarom men nu uitgerekend dit programma heeft gekozen is mij een raadsel. Dat had toch anders gekund. Helaas moet ik toegeven dat ook ik niet uitgesproken enthousiast over deze uitvoering ben. Sir Bob Geldof heeft z’n best gedaan om toch weer een aantal artiesten te verzamelen die niet allemaal goed kunnen zingen. Toegegeven, er zitten toch weer een paar “groten” bij: Bono, Sinead O’Connor. Maar het haalt het niet bij de line up van het origineel. Deze uitvoering heeft te weinig “power”. We missen duidelijk o.a. Phil Collins, Paul McCartney, George Michael en Boy George, maar misschien passen die ook niet meer in deze tijd. Maar dan had ik Bono ook weg gelaten, en toch zie je dat juist hij de productie toch omhoog trekt. Ik heb voor de gelegenheid de originele 12 inch uitvoering (fl. 16,90 !) nog even weer ut het archief gehaald. Ik zal ‘em vrijdagavond tijdens de uitzending van Free Radio Emmen draaien.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.