Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

Openluchtmuseum Ootmarsum

Tja, en als het dan toch eenmaal museumweekend is dan moet je het er maar van nemen. Vandaag dus maar weer er op uit, en deze keer naar Ootmarsum, alwaar we het openluchtmuseum “Het land van Heeren en Boeren” bezocht hebben. Tijdens de heenreis viel het oog van Lodewijk op een watermolen in het duitse “Lage”, dus daar ook maar even gestopt om de openingstijden op te slaan, dat is alvast weer een uitje voor een volgende keer. De Entreeprijs van het openluchtmuseum was ter gelegenheid van het museumweekend vier en een halve euro per persoon. Kinderen tot 10 jaar waren gratis. Het museum was ook mede dankzij het mooie weer prima te doen, en ook voor de kinderen erg leuk. Daarna in Ootmarsum nog het “Drostenhuis” bezocht. Dat was gratis op vertoning van het entreebewijs van het openluchtmuseum. Leuk om het contrast te zien tussen de rijkdom die in het drostenhuis en de armoede die in het openluchtmuseum verbeeld wordt. Op de terugweg bij een snackbar in Emlichheim een hapje gegeten. Het interieur van de snackbar kon volgens mij wel een update gebruiken, maar het eten was erg lekker.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.