De reclame van Winamp

Het verhaal over de reclamebanner in Winamp heeft mij niet echt losgelaten. Het blijkt namelijk zo te zijn dat je ongemerkt toch wel wat afhankelijk bent geworden van de software. Hoe dan ook. Ik heb Winamp weer geïnstalleerd, en heb geprobeerd de banner te verwijderen. Wat uiteindelijk kinderlijk eenvoudig bleek. Allereerst zal ik uitleggen hoe de banner werkt :Je Winamp player bezoek de URL: http://client.winamp.com/om/sc/ Hier staat vervolgens een link naar de plek van de reclamebanner. Nu is het zo dat AOL (ja de vroegere hobbyisten hebben het programma verkwanseld aan AOL, vandaar nu ook deze ellende) AOL dus, die doet zaken met adtech.de voor de reclamebanners. (Dat kun je vinden in de broncode van de site)

Hier de truuk:

– In de router heb ik ingesteld dat de site “adtech.de” niet meer bezocht mag worden, en dat is alles, de banner is weg!! Geen lege plek, gewoon weg!
Nouja succes ermee dan maar.

P.S. 19 Juni:

Het blijkt dat de banner in Winamp een hot item is, dus ik ben er nog iets dieper ingedoken. Zoals je ziet adviseerd Joey in de reactie hieronder het programma netdog. Ik ken het programma niet maar dat zal inderdaad werken. Ik heb zelf nog een oplossing gevonden voor als je geen router gebruikt waar je dit in kunt instellen. Dat is het volgende. :

In je browservenster (ervan uitgaande dat je IE gebruikt) ga je naar :

extra > internetopties > beveiliging > websites met beperkte toegang > websites

vul daar in “adtech.de” en dan zou het ook moeten werken. Ik heb deze optie niet zelf geprobeerd, maar gezond verstand zegt dat dit ook zou moeten lukken.

2 reacties

  • joey op 17 juni 2008 19:02 om 19:02

  bedankt man ik wist niet hoe ik die troep eruit kreeg
  en heb ook chello en een arris modem dus kan hem niet zo uitzetten heb nu netdog geinstalleert en hiermee kan ik ook de url die jij geeft blokken en het werkt
  bedankt

  • René op 21 juli 2008 14:44 om 14:44

  Bedankt voor de goede tip, De hinderlijke banners van ditzo zijn verdwenen en daarmee is winamp toch een stuk prettiger.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.