Site gehacked

Ik moet met het schaamrood op de kaken iets bekennen. Als je deze site de afgelopen maand hebt bezocht, is het mogelijk dat je pc besmet is geraakt met een spywareachtig dingetje. Het zit als volgt, ik bemerkte gisteren dat de pc een beetje langzaam werd als ik mijn eigen site bezocht. Wat bleek, iedere keer als de site opent dan wil de pc een bestandje downloaden van http://www.wp-stats-php.info Er blijkt nu een beveiligingslek te zitten in de versie van WordPress die ik gebruik. Het werd daardoor mogelijk voor een hacker om een onzichtbaar stukje code op de site te plaatsen. Deze site is helaas slachtoffer geworden van dit lek. Het spreekt voor zich dat het probleem inmiddels is opgelost. Mijn advies is echter om wel je pc grondig te scannen als je hier pakweg de afgelopen maand geweest bent.
Op deze site het verhaal van iemend met hetzelfde probleem, misschien iets duidelijker uitgelegd dan ik dat kan.

1 reactie

  1. Casper,
    Er was me inderdaad iets opgevallen. Maar dacht dat het een of andere wordpress teller was oid.

    Ik heb een goede virusscanner dus ben niet bang ergens voor 🙂

    Rudolf.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.