Meta Sequoia

ariac200sp
Op de foto zie je een Spaanse gitaar van het merk “Aria”. Ik heb ook zo’n ding, en sinds een tijdje ben ik daar weer eens wat op aan het pingelen. Het blijkt dat Lodewijk het erg leuk vindt als ik een liedje voor hem zing en daarbij dan op de gitaar speel. Naar aanleiding van mijn hernieuwde interesse in het gitaarspel, ben ik eens op zoek gegaan naar wat muziek om mijn vaardigheid weer eens wat terug te halen. Ik dacht, we hebben nu internet dus dat moet geen probleem zijn. Genoeg te krijgen. Nu wil het geval dat ik ooit eens een graadsexamen gedaan heb met het nummer “meta sequoia” van Harry Sacksioni. Dat blijkt nog steeds een zeer populair stuk te zijn bij gitaristen. Ik ben dus op zoek gegaan naar het stuk op internet. Wat blijkt, het lijkt alleen maar verkrijgbaar in de Tab versie. Maar ik kan gewoon noten lezen. Het is dus net zoiets, dat als je niet kunt lezen, je ook een luisterboek kunt kopen. Maar ik kan gewoon lezen. Het blijkt dat ook andere muziekstukken die ik zoek, alleen maar beschikbaar zijn als Tab versie. Is er dan bijna niemand meer die nog gewoon het ouderwetse notenschrift kan lezen?? Dat lijkt me toch één van de basisbeginselen als je iets wilt doen in de muziek!

2 reacties

  • Moeder op 10 oktober 2007 21:19 om 21:19

  Lieve Casper,
  eindelijk gaan de 5000 geïnvesteerde guldens bij de muziekschool hun vruchten afwerpen! En nog wel door Lodewijk. Klasse!
  Bedankt voor het installeren van de printer. Ik ga hem straks even proberen.

  • Heleen op 12 oktober 2007 14:34 om 14:34

  He casper,

  om antwoord te geven of er nog iemand is die het notenschrift kan lezen: nou ik kan dat wel!!
  Maar leuk dat je weer gitaar speelt: volgende week een performance? 😉

  groetjes,
  Heleen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.