De nieuwe school

Er was eens een provinciestadje in een land hier heel ver vandaan. In een oude wijk van het stadje stonden een paar scholen. Deze scholen stonden er al jaren, en waren erg oud. Iedereen vond dat de scholen weg moesten. Er moesten nieuwe scholen komen. De directeuren van de scholen gingen naar iemand die veel verstand had van geld, en die vertelde dat het beter was om de scholen te fuseren tot één grote school. Dat is goedkoper. Vervolgens werd er gesproken met iemand die veel verstand had van stedelijke ontwikkeling. Die zei dat de nieuwe school op een centrale plek in de wijk moest komen. Dat is handig voor iedereen. De directeuren, en het gemeentebestuur waren blij. De ouders van de kinderen, en buurtbewoners waren niet blij. De school lag precies tussen twee drukke verkeersaders door de wijk. Iedereen die naar de school wilde zou ten minste één drukke verkeersader moeten oversteken om er te komen. Een school van die omvang, op die plek; dat wordt chaos zeiden de ouders en buurtbewoners. De directeuren van de scholen vonden de negatieve reacties van de ouders en buurtbewoners niet leuk. Dus kwamen er inspreekavonden, klankbordgroepen en commissies om het overleg tussen de partijen te bevorderen. De mensen die verstand hebben van stedelijke ontwikkeling hadden mooie grote kleurige tekeningen op kartonnen borden geplakt om aan iedereen te laten zien. Bijna iedereen vond het mooi en was blij. Een paar ouders en buurtbewoners bleven volhouden dat het geen goed idee was. Om de klagers tegemoet te komen, werden er twee rotondes in de verkeersaders bij de school gepland. Nu wordt het een stuk veiliger om over te steken. De ouders en buurtbewoners bleven klagen, en werden uiteindelijk niet meer gehoord.

De school werd gebouwd. De rotondes werden aan de achterzijde van de school gemaakt, als je naar de school wilde moest je niet via de rotonde maar gewoon aan de voorzijde van de school de drukke weg oversteken. De wethouder kwam op bezoek om de mooie school te bekijken. Alle kinderen kregen een appel. Iedereen was blij. De verkeerssituatie rond de school ontaardde gewoon in chaos.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.