Aardpen

Aardpen met hogedrukspuit

Aardpen met hogedrukspuit

Een HF-set moet natuurlijk met een aardpen geaard worden. Afgaande op de berichten die je leest op internet, is de aarde die in het lichtnet van je huis zit niet goed te gebruiken. Een aardpen in de nabijheid van de set is nodig. Hoe krijg je dat ding dan de grond in? Je hoort heel vaak: “met een tuinslang, of hogedrukreiniger”. Dus vanavond de hogedrukreiniger ter hand genomen, en een poging gewaagd om een koperen buis van een meter of 2 de grond in te spuiten. Nou, vergeet het allemaal maar. Dit is niet gemakkelijk, en het is beslist niet waar dat de buis op deze manier de grond in glijdt. Een sprookje dus. Met de ouderwetse grondboor is het uiteindelijk gelukt om de buis in ieder geval één meter de grond in te krijgen. Het resultaat is in ieder geval dat er voldoende massa gerealiseerd is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.