Erfgoed van de koude oorlog

WP_20150823_003[1]Aanvankelijk waren we vandaag naar Duitsland getogen om daar de middeleeuwse markt in Geeste te bezoeken. Een kleine 35 Km rijden dus goed te doen. De markt zelf was echter een behoorlijke tegenvaller. Maar liefst 12 Euro moest er bij de ingang afgerekend worden voor ons gezin. De markt bleek uit een stuk of 15 kramen te bestaan, dus wij waren eigenlijk na een half uurtje wel uitgekeken. Omdat het toch wel mooi weer was, en we toch in Duitsland waren, dan maar naar de watermolen in Wilsum gereden. Dat is eigenlijk wel een favoriete bestemming. Helaas draaiden de molens niet vandaag, maar het gebak en de koffie waren prima te doen op het terras.
Omdat we nog vrij vroeg waren, hebben we toen besloten om in de omgeving van Schoonebeek dan nog maar even een Geo-cache te gaan zoeken.WP_20150823_14_54_36_Pro[1]Schoonebeek was als locatie gekozen vanwege het ontbreken van buitenlandse data op de telefoon. Het is de cache bij luchtwachttoren 7Z3 in Schoonebeek geworden. Tot vandaag wist ik niet van het bestaan van deze luchtwachttorens. Toch wel erg leuk om te zijn dat er nog iets van deze periode bewaard is gebleven. Ik kreeg echter wel de indruk dat er zonder onderhoud, hier over een paar jaar niets meer te zien is. De enige menselijke bemoeienis die hier te zien is, is het plaatsen van een hek. Waarschijnlijk om te voorkomen dat de toren beklommen wordt, of dat er mensen gewond raken door vallend afgebrokkeld beton. De populieren rond de toren, aanvankelijk geplant om de toren aan het oog van overvliegende vliegtuigen te onttrekken, zijn zo hoog geworden dat ze boven de toren uitkomen. De toren staat pal aan de Duitse grens. De cache was ook vlot gevonden, dus op naar Emmerhout. Spaghetti gegeten, en morgen weer aan het werk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.