3 Musea op een dag

De drie haringen

De drie haringen

Dat was weer een cultureel dagje. De kinderen uit logeren dus rustig aan vanmorgen. Begonnen met Ton Koopman die de Thomaskirche in Leipzig bezocht. Altijd leuk, zeker omdat we daar zelf ook eens geweest zijn. Na de koffie de kinderen en oma Irene en opa Dick gehaald, om toch nog wat van het museumweekend te maken. Als je in Zuid-oost Drenthe woont valt dat niet mee. We zijn dus met z’n zessen naar Deventer getogen, alwaar we als eerste het speelgoedmuseum bezocht hebben. Daar bleek dat we voor slechts 1 euro per persoon, drie musea konden bezoeken. Dat hebben we natuurlijk ten volle benut. Na het speelgoedmuseum dus naar “de drie haringen” getogen. Daar stond een verhalenverteller die een spannend verhaal over Deventer in de hanzeperiode vertelde. Zelfs de kinderen hebben het hele verhaal zonder mokken uitgezeten. Na de drie haringen, het historisch museum van Deventer bezocht, daar hangt de ketel waar vroeger de valsemunters in olie gekookt werden nog aan de buitenmuur. Het gebouw heeft in het verleden als waaggebouw gediend. Op de terugweg kwamen we langs de ganzehoeve (Coevorden), alwaar we vanwege de drukte, de maaltijd in de gelagkamer genuttigd hebben. Erg lekker, en leuk spelen voor de kinderen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.