Sonique

sonique_menue
Ik heb me vandaag vermaakt met het opnieuw installeren van Windows. Namelijk het slachtoffer geworden van een virus, vermoedelijk. Nouja, het is ook wel weer lekker weer eens een frisse pc te hebben. Bovendien had ik nu mooi de kans om een andere mp3 player te installeren. Wat wil namelijk het geval: ik probeer toch altijd nog een beetje om de microsoft-software niet te gebruiken, omdat ik daar nu eenmaal iets tegen heb.
Groot bedrijf, oneerlijke concurrentie enzo. Nu was er voor de windowsmedia player een goed en gratis alternatief, namelijk Winamp. Nu viel mij echter vorige week op dat winamp nu vergezeld gaat van een reclamebanner in de player (in de medialibrary) als je geupdate hebt dan. Tja waar ben je dan mee bezig als mediaplayer 11 ook best een goede player is. Deze probeert mij achter altijd de mp3’s die ik afspeel te laten kopen. Dus toch maar eens op zoek naar iets anders. Jaren geleden gebruikte ik altijd Sonique, dus maar eens gegoogled, en wat blijkt, hoewel al 2 jaar “discontinued” is deze player nog steeds uitermate populair. Ik heb ‘em gedownload, en moet eerlijk zeggen, de geluidskwaliteit die dit ding produceerd is echt ongeevenaard. Bovendien ziet ‘ie er ook nog eens erg gelikt uit. Ik ben dus weer zeer tevreden, en hoop dat iemand dit project weer eens nieuw leven inblaast, dit is namelijk echt een super player. Ik ben best een beetje kritisch als het op geluid aankomt, en ik durf gerust te zeggen dat dit qua geluid wel zo’n beetje het beste is wat je kunt krijgen. Zeker met een bitrate van 128K (wat eigenlijk verboden zou moeten worden) hoor je het verschil. Dwz. het klinkt niet zo gammel als bij Winamp of windows mediaplayer. Bovendien zit er geen commerciĆ«le zooi in.

download: klik hier

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.